Rybacie špagety
Suroviny: špagety pre 4 osoby, 2 – 3 konzervy šprotov alebo sardiniek v paradajkovej omáčke (môžu byť aj údené), 20 dkg tvrdého syru, kečup, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, pór, žerucha, mleté čierne korenie, rasca, olej Postup prípravy: Špagety uvaríme v slanej vode. V teflonovej panvici necháme na oleji mierne posmažiť nadrobno pokrájanú cibuľu, pór...
ViacFILÉ ala CHARLIE
Suroviny: 1 kg rybieho filé (kocka), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 3 feferónky, 3 bobkové listy, 6 bobuliek nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladká múka, vegeta, olej Postup: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista. Odstavíme ju, prisypeme k nej čajovú lyžičku červenej papriky a premiešame. Pridáme rybie...
ViacZUBÁČ S MAJONÉZOU
Suroviny: 500 g zubáča, 40 g koreňovej zeleniny, celé čierne korenie, 1 bobkový list, 1 cibuľa, soľ, voda, ocot, 5 lyžíc majonézy, petržlenová vňať, 1 červená paprika, 0,5 dl kyslej smotany. Postup: Zubáča pokrájame na väčšie kúsky, dáme variť do vody, do ktorej sme pridali koreňovú zeleninu, bobkový list, celé korenie, soľ a ocot. Uvareného...
ViacKAPOR NA ZÁHRADNÍCKY SPÔSOB
Suroviny: 4 porcie kapra, 3 lyžičky vegety, 3 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 väčšia cibuľa, 1 koreň petržlenu, 1 mrkva, polovica zeleru, 4 lyžičky masla, voda, 1 lyžička cukru, 1 chemicky neošetrený citrón, petržlenová vňať. Postup: Upravené porcie kapra posypeme vegetou a obalíme v hladkej múke. Na panvici zohrejeme olej, speníme na ňom...
ViacRYBACIA POLIEVKA II.
uroviny: Rybacia hlava a vnútornosti, 120 g koreňovej zeleniny, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica oleja, 1 lyžica hrubej múky, 1 lyžica krupice, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať. Postup: Rybacie vnútornosti a hlavu vložíme do studenej vody a varíme. Pokrájanú zeleninu zalejeme rybacím vývarom a povaríme. Z tuku, múky a krupice pripravíme...
ViacRybacia polievka I.
Suroviny: 300 g mmäsa zo sladkovodnej ryby, 3 lyžičky masti, 1 väčšia cibuľa, 250 g zemiakov, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, voda, soľ. Postup: Posekanú cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme. Nakoniec pridáme posekanú rybu a dovaríme...
ViacVIANOČNÁ RYBACIA POLIEVKA
Suroviny: 100 g suchého hrachu, rybacia hlava, chvost a ikry, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľa, 5 lyžičiek oleja alebo masti, 6 lyžičiek hladkej múky, mleté čierne korenie, majorán, žemľa. Postup: Večer namočíme trocha hrachu a na druhý deň ho uvaríme na mäkko. V osolenej vode osobitne varíme rybaciu hlavu, chvost a vnútornosti spolu s koreňovou...
ViacHALÁSZLÉ – MAĎARSKÁ RYBACIA POLIEVKA
Suroviny: 600 g malých sladkovodných rýb (môže byť aj kapor), 2 cibule, 250 g zemiakov, 2 dl smotany, 2 lyžice oleja, mletá červená paprika (sladká i štipľavá). Postup: Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, rozoberieme a na oleji necháme speniť. Posypeme ju mletou paprikou (sladkou i štipľavou), premiešame a zalejeme horúcou vodou. Potom pridáme na malé...
Viac