KYSLÉ RYBY
Suroviny: biele ryby, ocot, cibuľa, čierne korenie, nové korenie, horčičné semeno, deko, bobkový list Postup: Ryby nasolíme, v chlade necháme odležať, čím dlhšie, tým lepšie (cca 1 týždneň). Potom ich dáme do studeného nálevu v pomere 1 : 1 ocot a voda. Ponoríme a necháme v náleve aspoň týždeň. Potom opláchneme a prekladáme cibuľou a...
ViacNÁTIERKA Z TREŠČEJ PEČENE
Suroviny: 100 g treščej pečene, 1 lyžica masla, olej z pečene, soľ, 1 menšia cibuľa, mleté čierne korenie, paradajka. Postup: Treščiu pečeň rozotrieme s maslom a olejom, pridáme postrúhanú cibuľu, čierne korenie a dobre premiešame. Natretý chlieb ozdobíme kolieskami paradajky...
ViacSARDINKOVÁ NÁTIERKA
Suroviny: Pol škatuľky sardiniek, 1 lyžica masla, 1 menšia cibuľa, olej zo sardiniek, 1 červená paprika, soľ. Postup: Sardinky rozotrieme s maslom, pridáme postrúhanú cibuľu, olej a dobre vymiešame. Natretý chlieb ozdobíme krúžkami červenej papriky...
ViacRYBACÍ ŠALÁT
Suroviny: 300 g marinovaných sleďov, 150 g majonézy, 1 jogurt, soľ, cukor, citrónová šťava, 1 viazanička karotky, 1 viazanička cibuľky, červená feferónka, dusený hrášok a hlávkový šalát. Postup: Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj s vňaťou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou. Hotový šalát obložíme pokrájanou...
Viac