Suroviny: 4 očistené pstruhy, 65 g masla, 1 rozotrený strúčik cesnaku, 250 ml smotany na šľahanie, 50 g na plátky pokrájaných mandlí, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
Postup: Do nádoby dáme 50 g masla a 1,5 minúty roztápame v mikrovlnej rúre pri plnom výkone. Do masla zamiešame cesnak korením. Ryby poukladáme na v ochutenom masle do kruhu za sebou. Prikryjeme fóliou a poprepichujeme ju.Dusíme 8 minút v rúre nastavenej na plný výkon. Počas dusenia každú rybu raz obrátime. Do misy dáme mandle a zvyšné maslo. Pražíme v rúre pri plnom výkone. Zamiešame a pražíme ďalšie 2 minúty. Ryby polejeme smotanou na šľahanie a 5 minút varíme v rúre nastavenej na 4. stupeň. Podávame posypané opraženými mandľami.